The Princess and the Frog (2009)



I söndags var det baksmällefilm hemma hos mig, med fruktsallad och vanilj med punch, man kan ju behöven liten återställare. Många vänner dök upp Alex, Cia, Johanna, Anna och Paula.
När man är bakfull funkar ju romantiska komedier eller tecknat väldigt bra då man slipper tänka ,och det händer inte så mycket oväntade saker.



Anna tog med Prinsessan och grodan som går på bio nu. Historien bygger på en novell av E.D. Baker The Frog Princess som i sin tur bygger på sagan The Frog Prince av bröderna Grimm.
Absolut Walt Disney Pictures bästa film sedan Lejonkungen, 1994.



Handlingen utspelas i New Orleans på 1920-talet, Prins Naveen kommer till staden för att gifta sig med en rik flicka. Han luras av den elaka voodooprästen Dr. Facilier som frövandlar honnom till groda. Det enda som kan häva förvandlingen är om han blir kysst av en prinsessa. Han hamnar på en maskerad, och tror att Tiana som klätt ut sig till prinsessa är en riktig prinsessa. När hon kysser honnom blir hon också förvandlad till groda.
De beger sig sedan iväg för att leta efter voodoo drottningen Mama Odie och på vägen träffar dom många roliga karaktärer bla aligatorn Louis och den romantiske eldflugan Ray.

Musiken görs av Randy Newman som nu mera gör all musik som nomineras till Oscar och har varit med Disney förr.

Tiana röst görs av Anika Noni Rose en Broadway stjärna som också varit med i filmen Dreamgirls. Prinsens röst görs av Bruno Campos mäst känd som Dr. Quentin Costa i Nip/Tuck. Andra röster är Keith David, John Goodman och Oprah Winfrey.

Bra barn och vuxenfilm, rolig spännande, vacker och mycket bra musik. Disney har verkligen sattsat på att få tillbaka sin gamla stil utan data animationer. Hoppas att dom fortsätter i samma spår. Det enda som är lite tråkigt är skurken, har vi inte sett han förut?

Betyg 3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0